【学术活动预告】From Single-top to Precision Higgs Physics

发布时间:2018-09-07 南师物理学院 浏览次数:

报告题目:From Single-top to Precision Higgs Physics 报告人:袁简鹏
时间:2018年09月11日(周二),下午2:00-4:00
地点:行健楼437

Abstract: 
The  H-V-V couplings can be precisely determined from studying Higgs boson production via
weak-gauge boson fusion processes. To distinguish this production mechanism from the
dominant gluon-gluon fusion process, the efficiency of forward-jet tagging should be reliably calculated. I will discuss the impact  of QCD color coherent effect to the determination of this efficiency and how we could test this theory prediction in t-channel single-top process which shares similar kind of color coherent effect.

报告人简介:袁简鹏,1988年在美国密西根大学获得博士,
1992年到美国密西根州立大学任教。 
现为美国密西根州立大学终身教授,董無極粒子物理讲座教授,也是美国物理学会会士。
曾担任过海外华人物理学会主席。2015被聘为新疆大学名誉教授。
1999年,协同清华大学鄺宇平院士和何紅建教授,获中国教育部自然科学二等奖。
迄今在国际知名学术期刊发表论文200余篇,共被引用17000余次, h-指數70。
袁简鹏教授在高能物理的各个领域均做出了杰出的贡献,其中在頂夸克物理领域,
最早预言了单頂夸克产生过程,后被美国费米实验室的实验組发现。
他领导的CTEQ合作组,是世界上最早成功拟合出质子部分子分布函数的合作组,
他们发布的部分子函数,为世界物理学界广泛采用,目前已被引用5000余次。